Oriëntatiecursus alle camera's (Dsrl, Systeem en Compact)

Achterhoekfotografie-HaarlemAchterhoekfotografie-ornament

In deze cursus gaat het vooral over in welke situaties je welke standen van je camera kunt gebruiken en het voorkomen van bewogen, te donkere of te lichte foto's. Daarnaast leer je krachtige foto's maken door compositie, maar ook eenvoudige fotobewerking.

Deze cursus gaat dus niet zo diep in op techniek als de basiscursus Spiegelreflex.

 • Scherpte en belichting goed krijgt
 • Het principe van de camera, waarom lukt de ene foto wel en de andere niet
 • Gebruik voorgeprogrammeerde standen
 • Een les avondfotografie
 • Hulp met jouw camera
 • Handige hulpmiddelen
 • Compositie
 • Eenvoudige fotobewerking
 •  ... wat verder ter tafel komt
 • Huiswerkopdrachten en bespreking

Data en inschrijven

De Oriëntatiecursus bestaat uit vier avonden van 1,5 uur. Kosten 95 euro. Hieronder valt ook een praktijkavond!

Je kunt je direct online inschrijven.

Volgende cursus: ga naar Kalender

Heb je zelf een aantal mensen (minimaal 4) bij elkaar? Dan kan ik de cursus op locatie geven, ook buiten Doetinchem. Bel gerust!

 

Cursus op verzoek: Van kiekje naar plaatje:
doe meer met jouw dslr, compact- of systeemcamera!

Je wilt graag betere foto's maken, maar je mist de kennis en kunde om dat te bereiken? In deze cursus voor iedereen met een dslr, compact- of systeemcamera bekijken we de mogelijkheden van jouw camera en hoe je de camera voor betere en creatievere foto's kunt gebruiken. Compositie, kleur en licht komen uitbreid aan bod. Hoe leer je anders te kijken? We kijken naar soorten fotobewerkingsprogramma's (gratis en betaald), leuke fotobewerkingen (ook op verzoek van cursisten). Je krijgt heel veel tips en tussendoor oefenen we natuurlijk. Verder krijg je iedere keer een huiswerkopdracht mee. Je krijgt ruim de gelegenheid voor vragen en door de kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht! Uiteraard kunnen cursisten zelf ook met onderwerpen en vragen komen. Door een combinatie van creativiteit, kennis en gewoon doen zul je merken dat je na de cursus veel mooiere foto's maakt en met een andere blik de wereld in kijkt.

Onderwerpen kunnen zijn:

 • Globaal techniek van een camera om te snappen waarom foto's niet altijd worden wat jij in gedachten had.
 • Scherpstellen en welke mogelijkheden je daarvoor hebt.
 • Scene-voorkeurinstellingen: welke gebruik je wanneer?
 • Hoe kun je de foto lichter of donkerder krijgen?
 • Belangrijkste fotobewerkingen.
 • Compositie, licht en kleur. Hoe maak je krachtige, sprekende, foto's?
 • Flits gebruiken (ook buiten)
 • Door deelnemers ingebrachte onderwerpen.
 • Huiswerk bespreken.

Data en informatie

Deze leuke cursus kun je zelf naar gewenste uren en onderwerpen en aantal cursisten (minimaal 5 ) aanvragen.  Locatie: Doetinchem of op verzoek op andere locatie!
Maar ook andere combinaties van uren en onderwerpen zijn mogelijk. Geheel op maat! Neem contact op voor informatie en kosten.

 

Wat vonden anderen van de cursus?

"Ik vond het een leerzame cursus en vond dat het rustig en duidelijk werd uitgelegd. Tevens vond ik het vragen van privé vragen via mail ook super en snel antwoord gekregen. Gelukkig geen les gemist. Is zeker een aanrader. Heb met een beetje hulp van de instelling super foto's gemaakt van het K3 concert EYO."
Eveline

"Erg interessant en leuk. Wilde mijn camera beter leren kennen en iets meer leren over fotografie en dat is gelukt. Grappig om te merken dat je nu heel anders naar bepaalde dingen kijkt. Ik vond de hoeveelheid lessen ook prima."
Arenda


"Erg zinvol, heb hier veel aan gehad. Vond de opzet van de cursus ook prettig."
Dorien


"Erg leerzaam. De mogelijkheden van de camera leren ontdekken en gebruiken. Bepaalde dingen waar je op moet letten. Duidelijk uitleg d.m.v. de presentaties (die je naderhand thuis nog kan bekijken)."
Dorine


"Erg leerzaam.Ik heb veel dingen geleerd die van mijn kiekje een plaatje kunnen maken. (Helaas heb je alleen niet altijd de tijd voor een plaatje en blijft het bij een kiekje :)"
Jeroen


"Ik vond de cursus in het algemeen zeer zinvol. Het was voor mij juist iets om de camera beter te leren kennen ipv de standaard instellingen. Dat is goed gelukt.. vooral de scherpte diepte en beweging in de foto is mij een stuk duidelijker geworden en natuurlijk het flitsen voor zowel binnen als buiten! Het niveau was perfect, voor iedereen wat wils...Ik denk wel als je er nooit wat mee te doen hebt gehad met het diafragma of de sluitertijd, dat het dan in het begin wel lastig is om dit te begrijpen."
Frank


"De cursus had een logische volgorde en was praktijkgericht. Veel zelf oefenen en  ontdekken. Niveau is voor een geïnteresseerde beginneling goed te volgen. Langzaam, maar zeker ook opbouwend naar wat hoger niveau."
Gerard

"Dit was mijn eerste fotografiecursus. Ik wilde vooral veel leren van de techniek. Hier heeft de cursus buitengewoon aan voldaan. Het deel over de compositie was verrassend en zeer leerzaam. Leuke huiswerkopdrachten."Joke

"Leerzame cursus. Voldoende informatie gekregen om mee verder te kunnen. Praktijkles was ook leuk.Tijdsduur van 1,5 uur per avond was ook goed."
Marieke