Van Kiekje naar Plaatje (geschikt voor alle camera's)

carmenzonnebloem

In deze cursus gaat het vooral over in welke situaties je welke standen van je camera kunt gebruiken en het voorkomen van bewogen, te donkere of te lichte foto's. Daarnaast leer je krachtige foto's maken door compositie, maar ook eenvoudige fotobewerking.

Deze cursus gaat dus niet zo diep in op techniek als de basiscursus Spiegelreflex.

 • Scherpte en belichting goed krijgen
 • Het principe van de camera, waarom lukt de ene foto wel en de andere niet
 • Gebruik voorgeprogrammeerde standen
 • Een les buiten met avondfotografie
 • Hulp met jouw camera
 • Gebruik flitser
 • Handige hulpmiddelen
 • Compositie
 • Eenvoudige fotobewerking
 •  ... wat verder ter tafel komt
 • Huiswerkopdrachten

Data en inschrijven

Deze cursus bestaat uit drie avonden van 2 uur. Kosten 95 euro. Hieronder valt ook een praktijkavond.

Je kunt je direct online inschrijven.

Volgende cursus: ga naar Kalender

Heb je zelf een aantal mensen (minimaal 4) bij elkaar? Dan kan ik de cursus op locatie geven, ook buiten Doetinchem. Bel gerust!

 

 

Wat vonden anderen van de cursus?

"Ik vond het een leerzame cursus en vond dat het rustig en duidelijk werd uitgelegd. Tevens vond ik het vragen van privé vragen via mail ook super en snel antwoord gekregen. Gelukkig geen les gemist. Is zeker een aanrader. Heb met een beetje hulp van de instelling super foto's gemaakt van het K3 concert EYO."
Eveline

"Erg interessant en leuk. Wilde mijn camera beter leren kennen en iets meer leren over fotografie en dat is gelukt. Grappig om te merken dat je nu heel anders naar bepaalde dingen kijkt. Ik vond de hoeveelheid lessen ook prima."
Arenda


"Erg zinvol, heb hier veel aan gehad. Vond de opzet van de cursus ook prettig."
Dorien


"Erg leerzaam. De mogelijkheden van de camera leren ontdekken en gebruiken. Bepaalde dingen waar je op moet letten. Duidelijk uitleg d.m.v. de presentaties (die je naderhand thuis nog kan bekijken)."
Dorine


"Erg leerzaam.Ik heb veel dingen geleerd die van mijn kiekje een plaatje kunnen maken. (Helaas heb je alleen niet altijd de tijd voor een plaatje en blijft het bij een kiekje :)"
Jeroen


"Ik vond de cursus in het algemeen zeer zinvol. Het was voor mij juist iets om de camera beter te leren kennen ipv de standaard instellingen. Dat is goed gelukt.. vooral de scherpte diepte en beweging in de foto is mij een stuk duidelijker geworden en natuurlijk het flitsen voor zowel binnen als buiten! Het niveau was perfect, voor iedereen wat wils...Ik denk wel als je er nooit wat mee te doen hebt gehad met het diafragma of de sluitertijd, dat het dan in het begin wel lastig is om dit te begrijpen."
Frank


"De cursus had een logische volgorde en was praktijkgericht. Veel zelf oefenen en  ontdekken. Niveau is voor een geïnteresseerde beginneling goed te volgen. Langzaam, maar zeker ook opbouwend naar wat hoger niveau."
Gerard

"Dit was mijn eerste fotografiecursus. Ik wilde vooral veel leren van de techniek. Hier heeft de cursus buitengewoon aan voldaan. Het deel over de compositie was verrassend en zeer leerzaam. Leuke huiswerkopdrachten."Joke

"Leerzame cursus. Voldoende informatie gekregen om mee verder te kunnen. Praktijkles was ook leuk."
Marieke