kalenderHeb je een mooie camera maar het gevoel dat je foto's niet altijd aan je verwachtingen voldoen? Of zet je de camera altijd op de automatische stand en wil je wel eens weten wat nog meer mogelijk is?

Fotografe Afke van den Hazel geeft workshops en cursussen op maat aan kleine en grote grotere groepen. Voor jong en oud. Voor groepen met speciale wensen stel ik een cursus op maat samen, die geheel voldoet aan het niveau en de wensen van de deelnemers.

De fotocursussen zijn  ingedeeld naar niveau en naar type camera. Weet je niet welk niveau voor jou het best is? Neem dan gerust even contact op.

Liever privéles? Dat kan ook!

Fotocursussen

Hieronder even een kort overzicht. Je kunt doorklikken voor meer informatie over de betreffende cursus.
Voor alle cursussen geldt dat de deelnemers foto-opdrachten krijgen die de les daarop besproken worden. 

Basis Spiegelreflex- en systeemcamera

Werk je vooral met de automatische standen van je camera, dan is de basiscursus aan te raden.Tijdens de cursus oefenen we met de verschillende standen en mogelijkheden en leer je alle fototechniek. Van de verschillende manieren van scherpstellen tot juiste belichting, omgaan met tegenlicht en alle instellingen van je camera.
Maar ook veel aandacht voor licht, kleur, flitsen & compositie. Een volledige en intensieve cursus om daarna in alle situaties met je camera overweg te kunnen. Geen geheimen meer! Tevens maak je kennis met verschillende manieren van fotobewerking.

Oriëntatiecursus Spiegelreflex- en systeemcamera

Misschien vind je de basiscursus al een beetje veel ineens. Dan is de oriëntatiecursus wellicht een idee. Een soort instapcursus om de basis onder de knie te krijgen voor goede foto's.

 MG 2666 1

Gevorderd Spiegelreflex- en systeemcamera

Werk je bijvoorbeeld al met een van de half-automatische standen als de diafragmavoorkeur (A of Av) en weet je al iets van diafragma en sluitertijd, dan is de gevorderde cursus wellicht iets voor jou.  Je leert ook op de manuele stand te fotograferen en je flitser te gebruiken en met technieken als HDR om te gaan. Ook hier weer aandacht voor compositie en hoe je in elke situatie toch sprekende foto's kunt maken. En 's avonds gaan we buiten oefenen.

Compact- en systeemcamera

Sarah compactcamera

Als je een compactcamera hebt is het niet zinvol de basiscursus spiegelreflex te volgen, tenzij je graag de voorkeurstanden sluitertijd en diafragma wilt gaan gebruiken. Helaas is het effect dan niet hetzelfde als bij spiegelreflexcamera's. Daarom heb ik de cursus Van kiekje naar plaatje gemaakt, gericht op compact- en systeemcamera's. Want ook voor systeemcamera's geldt dat die zo zijn gemaakt, dat er veel voorgeprogrammeerde instellingen inzitten. Voor elke situatie een andere instelling. Maar wil je je zelf alles gaan instellen, dan kun je kiezen natuurlijk ook voor de basiscursus spiegelreflex kiezen. Neem gewoon even contact op als je twijfelt.

Fotobewerking in Lightroom

Wil je echt aan de slag om jouw foto's net de finishing touch te geven of wat creatiever te bewerken, dan is Lightroom echt een aanrader!
Uiteraard kan ik je ook als privéles met Lightroom, Photoshop of Picasa leren werken.