Met het geweldige programma Lightroom kun je foto's heel goed beheren, delen en optimaal bewerken. Alle fotografen werken ermee, maar inmiddels ook vele anderen die veel foto's maken en een optimaal resultaat willen. Je kunt met Lightroom eenvoudig meerdere foto's tegelijk bewerken, een foto qua o.a. belichting, kleur en scherpte optimaliseren en delen van een foto bewerken. Met name door dat laatste heb je in veel gevallen helemaal geen Photoshop meer nodig. Ook handig is de optie om kleine oneffenheden weg te werken. Daarnaast zijn er ook volop creatieve mogelijkheden met Lightroom. Vignetten, zwart-wit en andere kleuren...te veel op op te noemen.

Lightroom is ook erg makkelijk om foto's op maat te maken en te delen. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig foto's op een bepaalde grootte exporteren met je naam erin voor bijvoorbeeld Facebook.

Wil je alles uit je foto's halen, dan raad ik je zonder meer dit programma aan. Je zult er enorm veel plezier van hebben!

Inhoud

- beheer van de mappen en catalogus (ook back-up)
- alle fotobewerkingsmogelijkheden
- het gebruik van de lokale aanpassingsmogelijkheden
- werken met histogram
- werken met en importeren van creatieve presets

Voor de cursus moet je je eigen laptop meenemen met een versie van Lightroom erop geïnstalleerd. Tijdens de cursus gebruiken we een aantal foto's die we gaan bewerken. Maar ook kun je tijdens de cursus foto's uit je eigen archief gebruiken.

Lightroom


Data en inschrijven

Deze cursus bestaat uit drie avonden. Kosten 75 euro. Download hier het inschrijvingsformulier.

Je kunt je ook direct online inschrijven.


Volgende cursus: ga naar Kalender

Heb je zelf een aantal mensen (minimaal 4) bij elkaar? Dan kan ik de cursus op locatie geven, ook buiten Doetinchem. Bel gerust!

 

Ook mogelijk: mijn ONLINE CURSUS LIGHTROOM