kalenderHeb je een mooie camera maar het gevoel dat je foto's niet altijd aan je verwachtingen voldoen? Of zet je de camera altijd op de automatische stand en wil je wel eens weten wat nog meer mogelijk is?

Fotografe Afke van den Hazel geeft workshops en cursussen op maat aan kleine en grote grotere groepen. Voor jong en oud. Voor groepen met speciale wensen stel ik een cursus op maat samen, die geheel voldoet aan het niveau en de wensen van de deelnemers.

De fotocursussen zijn  ingedeeld naar niveau en naar type camera. Weet je niet welk niveau voor jou het best is? Neem dan gerust even contact op.

Liever privéles? Dat kan ook!

Fotocursussen

Basiscursus Spiegelreflex/systeem camera

 MG 1682
Werk je nu vooral met de automatische standen van je spiegelreflex- of systeemcamera, dan is de basiscursus aan te raden.Tijdens deze uitgebreide cursus oefenen we met de verschillende standen en mogelijkheden en leer je alle fototechniek. Maar ook hoe je die kunt gebruiken voor krachtiger en creatieve foto's.
Een volledige en intensieve cursus om daarna in alle situaties met je camera overweg te kunnen. Ook aandacht voor fotobewerking.

Oriëntatiecursus Spiegelreflex/ systeemcamera

zonnebloem
Misschien vind je de basiscursus al een beetje veel ineens. Dan is de oriëntatiecursus wellicht een idee. Een soort instapcursus om de basis onder de knie te krijgen voor goede foto's. Je leert een paar technieken om snel betere foto's te maken. De inhoud wat ook bepaalt door wat de groep wil en wat voor camera's iedereen heeft. Desgewenst gaan we ook op locatie oefenen. Deze cursus is ook geschikt voor uitgebreide compactcamera's en systeemcamera's.

Deze cursus kun je ook op verzoek aanvragen vanaf 3 personen. De invulling is dan geheel naar wens.

Gevorderd Spiegelreflex/ systeemcamera

wielrenner
Werk je bijvoorbeeld al met een van de half-automatische standen als de diafragmavoorkeur (A of Av) en weet je al iets van diafragma en sluitertijd, dan is de gevorderde cursus wellicht iets voor jou.  Je leert ook op de manuele stand te fotograferen en je flitser te gebruiken en met technieken als HDR om te gaan. Ook hier weer aandacht voor compositie en hoe je in elke situatie toch sprekende foto's kunt maken. En 's avonds gaan we buiten oefenen.

 

Compact- en systeemcamera

Achterhoekfotografie urban 5

Als je een compactcamera of systeemcamera hebt en je wilt niet diep de tecnhiek ingaan dan is deze cursus geschikt. Gewoon heel praktisch uitgaande van de voorinstellingen op je camera. Snel veel betere foto's leren maken. Veel op pad samen!
Deze cursus wordt op verzoek gegeven. (kan ook grotere groepen zijn, personeelsuitjes etc.)

 

Fotobewerking in Lightroom

Achterhoekfotografie urban 15

Wil je echt aan de slag om jouw foto's net de finishing touch te geven of wat creatiever te bewerken, dan is Lightroom echt een aanrader!
Uiteraard kan ik je ook als privéles met Lightroom of, Photoshop.

 Privéles

Baak

Komt een groepsles je niet uit en wil je een eenmalige les, enkele lessen of een fotografietraject, neem dan even contact op.
Er is veel mogelijk en natuurlijk helemaal op maat.
Ook in de praktijk leren kan, dan gaan we samen op pad.

 

Hieronder even een kort overzicht. Je kunt doorklikken voor meer informatie over de betreffende cursus.
Voor alle cursussen geldt dat de deelnemers foto-opdrachten krijgen die de les daarop besproken worden.